Πασχαλινά αυγοκούλουρα

Φτιάξτε αυτό το πασχαλινό γλυκό και γεμίστε την κουζίνα σας υπέροχες μυρωδιές.

Υλικά
7 κούπες αλεύρι
1 κούπα βούτυρο φρέσκο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
6 βανίλιες
2 κουταλιές αμμωνία
2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο και χτυπήστε το με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέστε και τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
3. Προσθέστε τις βανίλιες, το αλεύρι και τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
4. Ζεστάνετε το γάλα σε ένα μικρό σκεύος και ρίξτε την αμμωνία. Ανακατεύοντας σιγά σιγά δείτε το να αφρίζει και χύστε το στο μείγμα. Ανακατέψτε και πάλι να φτιάξετε μια ζύμη ομοιογενή.
5. Αφήστε για λίγο τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί και εν συνεχεία πλάστε κουλουράκια με τα δυο χεράκια σε σχήματα της αρεσκείας σας, απλώστε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τα με ένα πινέλο με τον κρόκο (χτυπημένο) και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ