Γρήγορο ανοιξιάτικο sorbet πορτοκαλιού

Μιας και σήμερα μας έκανε καλό καιρό είναι ευκαιρία για ένα sorbet πορτοκαλιού με ανοιξιάτικη διάθεση.

Υλικά
90 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1/4 ποτηριού νερού
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
170 γραμμάρια κονσέρβας παγωμένο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετέ το σιγά-σιγά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
2. Διαλύστε τη ζελατίνη σε λίγο νερό και προσθέστε το μαζί με το χυμό πορτοκαλιού αδιάλυτο στο σιρόπι ζάχαρης.
3. Ανακατέψτε μαζί, τότε ρίξτε το υγρό σε ένα ρηχό πλαστικό δοχείο με καπάκι. Βάλτε τη γρανίτα στην κατάψυξη για μισή ώρα.
4. Αναποδογυρίστε σε ένα μπολ και πολτοποιείστε μέχρι να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια.
5. Στη συνέχεια προσθέστε το χτυπημένο ασπράδι αυγού και ανακατέψτε καλά.
6. Επιστρέψτε το μείγμα στο δοχείο, καλύψτε το με το καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
7. Πριν σερβίρετε βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ