Πασχαλινά κουλουράκια με ούζο και γλυκάνισο

Πασχαλινά κουλουράκια με ούζο και γλυκάνισο

Guest chef αυτή την εβδομάδα, ο Ανδρέας Λαγός μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια


Υλικά

450γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
50γρ. ούζο
50γρ. γάλα
1/4κ.γ σόδα
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2κ.σ γλυκάνισο

Για το ψήσιμο
1 ασπράδι
Ζάχαρη κρυσταλλική (προαιρετικά)


Εφαρμογή
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια με το μπεικιν πάουντερ και κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ανακατεύουμε το γάλα, το ούζο, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο κάδο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Κατεβάζουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε τα αλεύρια με το μπεικιν πάουντερ,το ξύσμα, το γλυκάνισο και χτυπάμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Βγάζουμε από το μίξερ τη ζύμη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Διαλύουμε το ασπράδι με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλούρια, πασπαλίζουμε με τη κρυσταλλική ζάχαρη(προαιρετικά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.