Μια πιστή ιταλική συνταγή για το αγαπημένο τιραμισού

Μια πιστή ιταλική συνταγή για το αγαπημένο τιραμισού

Τιραμισού αλά ιταλικά, όπως αρμόζει και στην καταγωγή του άλλωστε. Κακάο, μπισκότα, λικέρ, για ένα οργασμό γεύσης στο στόμα. Πιστή ιταλική συνταγή για τιραμισού, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη όποτε χρειαστείτε κάτι γρήγορο και εύκολο για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας.

Υλικά:

250γρ. τυρί μασκαρπόνε

1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη (προτιμήστε ακατέργαστη)

2 αυγά

6 κουταλιές σούπας λικέρ (προτιμήστε λικέρ αμυγδάλου)

1 σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας

1/2 κούπα καφέ εσπρέσο

μπισκότα σαβαγιάρ

2 κουταλιές κακάο σκόνη

1.Ρίχνεντε σε ένα μπολ τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρi να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το μασκαπόρνε, τη ζάχαρη, τη βανίλια κα τους κρόκους καλά, και προσθέστε σιγά-σιγά τα ασπράδια.

2.Σε μια βαθιά πιατέλα τοποθετείστε μια στρώση σαβαγιάρ και τη ραντίζετε με καφέ και αμαρέτο - με προσοχή να πάει παντού. Κατόπιν απλώνετε μια στρώση από το μείγμα.

3.Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν όλα τα υλικά, ολοκληρώνοντας με μία στρώση από το μείγμα.

4.Βάζετε την πιατέλα στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει για 4 ώρες. Σερβίρετε το γλυκό αφού πρώτα το έχετε πασπαλίσει με κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση.