Γλυκό: cheesecake με άρωμα λεμονιού

Γλυκό: cheesecake με άρωμα λεμονιού

Ένα εύκολο, αλλά παρόλα αυτά νοστιμότατο γλυκό που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά
1 μικρό κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
125 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
1 λεμόνι (τη φλούδα λεπτοτριμμένη και το χυμό)
225 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση
1.Σπάστε τα μπισκότα καλά σε κομμάτια, λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα ανακατεύοντας καλά.
2. Στρώστε ένα στρογγυλό σκεύος με αλουμινόχαρτο και ρίξτε πάνω τα βουτυρωμένα μπισκότα πατώντας τα και ισιώνοντάς τα καλά.
3. Βάλτε το σκεύος στο ψυγείο για 1 ώρα και ξεκινήστε να φτιάχνετε τη γέμιση.
4. Βάλτε το τυρί στα μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα να λιώσει και ανακατέψτε το μαζί με το γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα.
5. Στρώστε το μείγμα πάνω από την παγωμένη βάση και βάλτε πάλι το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες.