Γλυκό: κέικ σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας και ουίσκι

Γλυκό: κέικ σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας και ουίσκι

Ένα λαχταριστό γλυκό που θα σας ταξιδέψει σε ένα σοκολατένιο παράδεισο.

Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη
130 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
5 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
120 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
130 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
180 ml ουίσκι μπέρμπον

Για τη sauce σοκολάτας
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
45 γραμμάρια βούτυρο
190 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 36% περιεκτικότητα σε λιπαρά
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε μια φόρμα με λίγο λιωμένο βούτυρο και στρώστε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Ανακατέψτε τη σοκολάτα και το ανάλατο βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι ομαλό. Αφήστε το να κρυώσει.
3. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε τους κρόκους αυγών και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. 4. Προσθέστε τη βανίλια, το μείγμα σοκολάτας, την αμυγδαλόσκονη και 1 κουταλιά της σούπας μπέρμπον και ανακατέψτε καλά.
5. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να σχηματίσουν μαλακές άκρες. Προσθέστε το 1/3 από τα ασπράδια στο προηγούμενο μείγμα, ανακατέψτε και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια
6. Χύστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45-55 λεπτά.
7. Μέχρι να ψηθεί το κέικ βάλτε τη ζάχαρη άχνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αναδεύοντας συνεχώς για 5-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά.
8. Προσθέστε το υπόλοιπο μπέρμπον, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας. Προσθέστε και τη σοκολάτα και τοποθετήστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
9. Όταν και το κέικ κρυώσει λίγο κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε περιχύνοντας με τη sauce σοκολάτας.