Γλυκό: ψημένο αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake

Γλυκό: ψημένο αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε αυτό το αυθεντικό αμερικάνικο γλύκισμα που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά
250 γραμμάρια απλά μπισκότα τύπου Digestive
130 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
500 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού sour cream
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
Βατόμουρα, μύρτιλλα ή φράουλες (κατεψυγμένα ή φρέσκα)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών.
2. Σπάστε τα μπισκότα καλά και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να συνδυαστούν πολύ καλά. Στρώστε το μείγμα στη βάση της φόρμας και λίγο στα πλαϊνά και πατήστε το με ένα ποτήρι για να γίνει η βάση συμπαγής.
3. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Ανακατέψτε το τυρί σε μορφή κρέμας, τη ζάχαρη, τη sour cream, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα με βελούδινη υφή.
5. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
6. Χύστε πάνω από τη βάση, ισιώστε την κορυφή και ψήστε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
7. Αφήστε το να κρυώσει στο φούρνο για 2 ώρες με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη και μετά βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για μία νύχτα.
8. Στολίστε από πάνω με τα φρέσκα φρούτα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Tip: Αν δεν βρίσκεται sour cream αντικαταστήστε τη με γιαούρτι (δεν είναι το ίδιο αλλά μοιάζει) ή φτιάξτε τη δική σας –σχεδόν ίδια γεύση- προσθέτοντας σε 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος το χυμό μισού λεμονιού, μαζί με 2 κουταλιές ζάχαρης άχνης. Ανακατέψτε καλά καλά μέχρι να πήξει και την αφήνετε εκτός ψυγείου για 8 ώρες πριν παρασκευάσετε το cheesecake σας.