Τιραμισού με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα

Τιραμισού με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα

Μπορεί για να το φτιάξετε να χρειαστεί να λερώσετε μερικά μπολ παραπάνω αλλά η ανάλαφρη, δροσερή γεύση του θα σας αποζημιώσει.

Υλικά
500 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα (ή όσα θέλετε ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν)
180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/4 της κούπας σκόνη κακάο κοσκινισμένη
2 φλιτζάνια βραστό νερό
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 36% περιεκτικότητα σε λιπαρά
3 αυγά
2/3 του φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
380 γραμμάρια (περίπου 1 & 1/2 πακέτο των 250 γραμμαρίων) μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε 2 φλιτζάνια βατόμουρα σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να ξεπαγώσουν.
2. Τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και λιώστε τη για 1-2 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ισχύ (75%), ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά.
3. Ρίξτε σε ένα μπολ το κακάο και σταδιακά από πάνω το βραστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδυαστούν καλά και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
4. Με το μίξερ χτυπήστε το τυρί σε μορφή κρέμας μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε για 2 ακόμη λεπτά μέχρι να πήξει και να ανακατευτούν τα δύο υλικά καλά. Σιγά σιγά προσθέστε και τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας.
5. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ για 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και κρεμώδες.
6. Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της κρέμας σε δύο παρτίδες ανακατεύοντας.
7. Βουτήξτε τα μισά μπισκότα από μια φορά στο μείγμα του κακάο και τοποθετήστε τα σε μια φόρμα ή ένα σκεύος της αρεσκείας σας περίπου 22x30 εκατοστά και βάθος 7 εκατοστά.
8. Από πάνω με ένα κουτάλι στρώστε το μισό από το μείγμα της κρέμας και μετά κάντε μια στρώση άτακτη με τα βατόμουρα που έχετε αποψύξει.
9. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπισκότα, από πάνω ρίξτε τα υπόλοιπα κατεψυγμένα βατόμουρα και στη συνέχεια φτιάξτε άλλη μια στρώση κρέμας.
10. Καλύψτε το γλυκό σας και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
11. Βάλτε τη μαρμελάδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα.
12. Ρίξτε τα κατεψυγμένα βατόμουρα πάνω από το τιραμισού και περιχύστε με τη μαρμελάδα περνώντας τη από κόσκινο. Σερβίρετε και απολαύστε.