Γλυκό: crumble με δημητριακά, μήλα και βατόμουρα με παγωτό κανέλα

Δοκιμάστε αυτό το υγιεινό γλύκισμα με δημητριακά και φρούτα σε συνδυασμό με απολαυστικό παγωτό κανέλα.

Υλικά
1 λίτρο παγωτό βανίλια μαλακωμένο ελαφρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 μήλα καθαρισμένα, χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια και χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
300 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα δημητριακά (cornflakes)
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
80 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση
Προσθήκη παραπάνω συστατικά στη λίστα αγορών σας
μέθοδος
1. Ανακατέψτε το παγωτό με την κανέλα σε ένα μέτριο μπολ και μετά μεταφέρετέ το σε ένα δοχείο καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να σκληρύνει καλά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε τα μήλα με τη ζάχαρη και ψήστε για 10 περίπου λεπτά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.
4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα βατόμουρα. Ανακατέψτε ελαφρά, ίσα ίσα για να πάνε παντού και μετά μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 1 λίτρου.
5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα δημητριακά, τις νιφάδες βρώμης, την καρύδα, την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε και το βούτυρο και ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Ομοιόμορφα ρίξτε το πάνω από το μείγμα μήλου και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
7. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά, μοιράστε το σε μπολ και συνοδεύστε με μια μπάλα παγωτό κανέλα.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ