Γλυκό: σπιτικό ζελέ φράουλα

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ζελέ φράουλα εύκολα και χωρίς συντηρητικά.

Υλικά
1 κιλό ώριμες φρέσκες φράουλες
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
60ml (1/4 του φλιτζανιού) λικέρ φράουλα
60 γραμμάρια ζάχαρη
4 φύλλα (15 γραμμάρια) ζελατίνης

Εκτέλεση
1. Ξεπλύνετε καλά και αφαιρέστε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Βάλτε τες σε ένα πυρίμαχο μπολ και καλύψτε τες με διάφανη μεμβράνη.
2. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 1 ώρα, έτσι ώστε να βγάλουν όλο το χυμό τους.
3. Βάλτε ένα κομμάτι μουσελίνα πάνω από ένα μπολ, στερεώστε το καλά και σουρώστε το χυμό φράουλας χωρίς να πιέζετε τις φράουλες πάνω του για να μη σας βγει μετά το ζελέ θολό. Αφήστε τες να στραγγίξουν για μισή ώρα.
4. Αναμείξτε το χυμό φράουλας με το λικέρ φράουλας και το χυμό λεμονιού και προσθέστε τόσο νερό, μέχρι το μείγμα σας να φτάσει τα 600 ml.
5. Χύστε το σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
6. Βάλτε για 5 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν, στραγγίξτε τα και προσθέστε τα στο ζεστό μείγμα φράουλας ανακατεύοντας μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως.
7. Ξεπλύνετε τέσσερα μπολάκια για ζελέ, μοιράστε το μείγμα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πήξουν.
8. Ξεφορμάρετε και απολαύστε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ