Γλυκό: σορμπέ ανανά

Γλυκό: σορμπέ ανανά

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο σορμπέ και δροσιστείτε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Υλικά
1,5 κιλό ώριμος ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια
Περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Θαλασσινό χοντρό αλάτι ή άνθος αλατιού και ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τον ανανά σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
2. Σουρώστε τον πουρέ μέσα από λεπτό κόσκινο με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
3. Ζυγίστε τον σουρωμένο πολτό ανανά και υπολογίστε ένα φλιτζάνι ζάχαρη για κάθε λίτρο πολτού.
4. Βάλτε ένα φλιτζάνι πουρέ με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά.
5. Προσθέστε και τον υπόλοιπο πουρέ ανανά, ανακατέψτε και αφήστε τον για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει.
6. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη.
7. Όταν παγώσουν τα πλαϊνά καλά, χτυπήστε με ένα μίξερ.
8. Ξαναβάλτε στην κατάψυξη και επαναλάβετε 3-4 φορές μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
9. Το σορμπέ σας είναι έτοιμο. Σερβίρετε περιχύνοντας κάθε μπάλα σορμπέ με μια κουταλιά αγνό παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με θαλασσινό αλάτι.