Γλυκό: crumble με μήλα και μούρα

Δοκιμάστε αυτό το γλύκισμα με φρούτα και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες των μούρων.

Υλικά
4 πράσινα μήλα αποφλοιωμένα, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα ανάμεικτα μούρα (μύρτιλλα, βατόμουρα, cranberries κ.ο.κ.)
2 κουταλιές ζάχαρη
12 μπισκότα βουτύρου
1/2 φλιτζάνι τριμμένη ψίχα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
40 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κυβάκια
κρέμα γάλακτος με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βάλτε τα μήλα, τα μούρα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 12-14 λεπτά μέχρι τα μήλα να είναι μαλακά και να μην έχουν πολλά υγρά.
3. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και σπάστε τα σε χοντροκομμένα κομμάτια.
4. Αναμείξτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, την ψίχα καρύδας και το αλεύρι.
5. Προσθέστε και το βούτυρο και δουλέψτε με τα δάχτυλά σας το μείγμα.
6. Χωρίστε το μείγμα των φρούτων σε τέσσερα φορμάκια πυρίμαχα και από πάνω ρίξτε από το μείγμα των μπισκότων άτσαλα φτιάχνοντας όμως μια καλή στρώση.
7. Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα και σερβίρετε αμέσως με λίγη κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και βατόμουρα

Γλυκό: apple crumble

8 τροφές που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας διατηρήσουν σε φόρμα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ