Γλυκό: απολαυστικό σορμπέ μάνγκο

Γλυκό: απολαυστικό σορμπέ μάνγκο

Αν σας αρέσει η πλούσια γεύση του μάνγκο θα λατρέψετε την παγωμένη εκδοχή του.

Υλικά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
4 μέτρια μάνγκο
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα μάνγκο, ξεφλουδίστε τα και πάρτε τη σάρκα τους.
2. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμοκρασία και αφήστε το σιρόπι σας να βράσει. Μαγειρέψτε, χωρίς να ανακατεύετε για 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Βάλτε τα μάνγκο σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα για λίγο. Μεταφέρετε τον πουρέ μάνγκο σε ένα ανοξείδωτο μπολ και προσθέστε το κρύο σιρόπι.
4. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες δουλεύοντάς το περιστασιακά με ένα πιρούνι.
5. Χτυπήστε το ασπράδι στο μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε το στο μείγμα του μάνγκο και ανακατέψτε (όσο γίνεται).
6. Βάλτε το μπολ πάλι στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
7. Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει, επιστρέψτε το στο μπολ και παγώστε πάλι.
8. Όταν παγώσει καλά το σορμπέ σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: σορμπέ ανανά

Γλυκό: δροσερό σορμπέ γκρέιπφρουτ με αλκοόλ

Γλυκό: δροσερό σορμπέ λεμόνι


Αν σας αρέσει η πλούσια γεύση του μάνγκο θα λατρέψετε την παγωμένη εκδοχή του.

Υλικά

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό

4 μέτρια μάνγκο
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση

1. Καθαρίστε τα μάνγκο, ξεφλουδίστε τα και πάρτε τη σάρκα τους.

2. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμοκρασία και αφήστε το σιρόπι σας να βράσει. Μαγειρέψτε, χωρίς να ανακατεύετε για 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Βάλτε τα μάνγκο σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα για λίγο. Μεταφέρετε τον πουρέ μάνγκο σε ένα ανοξείδωτο μπολ και προσθέστε το κρύο σιρόπι.

4. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες δουλεύοντάς το περιστασιακά με ένα πιρούνι.

5. Χτυπήστε το ασπράδι στο μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε το στο μείγμα του μάνγκο και ανακατέψτε (όσο γίνεται).

6. Βάλτε το μπολ πάλι στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

7. Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει, επιστρέψτε το στο μπολ και παγώστε πάλι.

8. Όταν παγώσει καλά το σορμπέ σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.