Κέικ με φιστίκια Αιγίνης

Κέικ με φιστίκια Αιγίνης

Αλλάξτε την κλασική συνταγή για κέικ -το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό αλλά ίσως καταλήξει βαρετό- και προσθέστε ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Υλικά
225 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αβγά
250 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σταφίδες

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα που μοιάζει με απαλή κρέμα.
2. Συνεχίστε το χτύπημα προσθέτοντας τα αυγά ένα ένα.
3. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομοιογενής ζύμη.
4. Προσθέστε τα φιστίκια και τις σταφίδες και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα.
5. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και αφήστε το σκεπασμένο να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τρεις ώρες.
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για μισή ώρα και για άλλη 1 ώρα στους 160 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: κέικ με κομπόστα φρούτων

Γλυκό: κέικ με καφέ

Γλυκό: κέικ με μαύρη, λευκή και γάλακτος σοκολάτα