Γλυκό: εύκολο σορμπέ ροδάκινο (χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού)

Γλυκό: εύκολο σορμπέ ροδάκινο (χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού)

Φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
3 μεγάλα φύλλα βασιλικού
1 και 1/2 φλιτζάνι καταψυγμένα ροδάκινα (ή φρέσκα που έχετε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν)

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τη ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα βασιλικού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Αφήστε το σιρόπι σας να κρυώσει με τα φύλλα βασιλικού μέσα του.
3. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα καταψυγμένα ροδάκινα μαζί με 1/4 του φλιτζανιού από το σιρόπι που φτιάξατε. Μπορείτε να πειράξετε την αναλογία σιροπιού/ροδάκινων ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το σορμπέ σας.
4. Θα έχετε ένα πολύ ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα. Μεταφέρετέ το σε ένα αεροστεγές μπολ και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει καλά.
5. Απολαύστε το σκέτο ή μαζί με γιαούρτι χτυπημένο στο μπλέντερ σε ένα υπέροχο smoothie.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: δροσερό σορμπέ γκρέιπφρουτ με αλκοόλ

Γλυκό: απολαυστικό σορμπέ μάνγκο

Γλυκό: σορμπέ ανανά