Γλυκό: μοναδικό σορμπέ σύκου

Αν σας αρέσουν τα σορμπέ τότε θα λατρέψετε τη βελούδινη εκδοχή με γεύση σύκο.

Υλικά
12 ώριμα σύκα κομμένα στη μέση
200 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
200ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 36% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Κλωναράκια βανίλιας

Εκτέλεση
1. Αφήστε για 3 ημέρες σε ένα κλειστό δοχείο τη ζάχαρη με κλωναράκια βανίλιας που έχετε χρησιμοποιήσει τους σπόρους τους σε άλλες συνταγές. Η ζάχαρη θα πάρει όλο το άρωμα.
2. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα σύκα (δεν χρειάζεται καν να τα ξεφλουδίσετε), την αρωματισμένη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
3. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Μεταφέρετε σε ένα ρηχό δοχείο και παγώστε για 3 ώρες.
5. Βγάλτε από την κατάψυξη και χτυπήστε το μείγμα σας με ένα μίξερ.
6. Ξαναπαγώστε και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
7. Παγώστε και μετά σερβίρετε.

Δοκιμάστε επίσης:

Ζεστή κομπόστα σύκων

Γλυκό: σπιτικό σιρόπι σύκου

Γλυκό: εύκολο σορμπέ ροδάκινο (χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού)

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ