Γλυκό: δροσερό ζελέ μανταρίνι

Αν σας αρέσει το μανταρίνι, η μανταρινάδα και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα αυτού εσπεριδοειδούς, τότε θα ξετρελαθείτε με αυτά τα δροσερά ζελέ μανταρινιού.

Υλικά
150 ml χυμό μανταρινιού (περίπου 8 μανταρίνια)
100 ml τζιτζιμπίρα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε το χυμό μανταρινιού, τη τζιτζιμπίρα και τη ζάχαρη μέχρι η τελευταία να διαλυθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
2. Ανακατέψτε τη ζελατίνη καλά σε 50 ml βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί καλά.
3. Ανακατέψτε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα του μανταρινιού και μοιράστε σε τέσσερα μπολ (100 ml/μπολ περίπου).
4. Παγώστε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρετε αν θέλετε μαζί με γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: σπιτικό ζελέ φράουλα

Γλυκό: δροσερό ζελέ με κρασί και βύσσινα

Εύκολη μαρμελάδα μανταρίνι

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ