Γλυκό: υπέροχο σορμπέ καρπουζιού

Γλυκό: υπέροχο σορμπέ καρπουζιού

Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο. Τι, λοιπόν, καλύτερο από την παγωμένη, κρεμώδη εκδοχή του;

Υλικά
1 φλιτζάνι (250 ml) χυμό cranberry
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια πουρές από κόκκινη σάρκα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια (περίπου 550 γραμμάρια) περασμένος από φιλέ
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
1. Βάλτε το χυμό cranberry και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά. Αυξήστε τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει το σιρόπι μία βράση και μετά αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
2. Ανακατέψτε καλά το σιρόπι που μόλις φτιάξατε με το πολτοποιημένο καρπούζι και χύστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο.
3. Βάλτε το δοχείο στην κατάψυξη για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει και χτυπήστε το στο μπλέντερ μαζί με το ασπράδι αυγού. Μεταφέρετέ το πάλι στο μεταλλικό δοχείο και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη (αν δεν έχετε καπάκι, καλύψτε το με διαφανή μεμβράνη).
4. Όταν ξαναπαγώσει καλά μετά από αρκετές ώρες χτυπήστε το πάλι στο μπλέντερ για τελευταία φορά και στη συνέχεια ξαναπαγώστε.
5. Το σορμπέ σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: γευστικό σορμπέ μήλου

Γλυκό: δροσερή σούπα πεπονιού

Παγωμένο γλύκισμα καρπουζιού