Γλυκό: υπέροχη μαρμελάδα σύκο

Μιας και το ψυγείο όσων έχουν μια σχέση με χωριό είναι γεμάτο σύκα αυτήν την περίοδο, είναι ευκαιρία για μια νόστιμη και εύκολη μαρμελάδα σύκο.

Υλικά
1 κιλό ώριμα σύκα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, σκεπάστε τα και αφήστε τα για μια ολόκληρη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Μεταφέρετέ τα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε τα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
3. Ανεβάστε τη θερμοκρασία να πάρουν μια βράση και συνεχίστε να μαγειρεύετε τη μαρμελάδα σας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά για 45 λεπτά μέχρι να πήξει.
4. Με ένα πιρούνι λιώστε τα κομμάτια του σύκου και αφήστε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει ελαφρώς.
5. Μεταφέρετέ τη σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε τα. Διατηρείται για περίπου 3 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Τυφλοσούρτης για μαρμελάδες

Γλυκό: μοναδικό σορμπέ σύκου

Γλυκό: σπιτικό σιρόπι σύκου

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ