Γλυκό: μπάρες με καρύδια πεκάν και δάκρυα σοκολάτας

Αυτές τις τραγανές μπάρες είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξετε και ταιριάζουν άψογα με τον απογευματινό καφέ σας.

Υλικά
2 και 3/4 του φλιτζανιού κοσκινισμένο απλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250 γραμμάρια δάκρυα μαύρης σοκολάτας
3/4 του φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια πεκάν
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε μορφή σκόνης

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψάκι 3 εκατοστών βάθους με διαστάσεις 24x30 εκατ.
2. Ανακατέψτε μαζί σε ένα μπολ τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το μισό βούτυρο μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με ψίχουλα φρυγανιάς. Προσθέστε το ένα αυγό και δουλέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
3. Στρώστε τη ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να σκληρύνει η ζύμη λίγο.
4. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο.
5. Χτυπήστε μαζί τα υπόλοιπα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα ελαφρύ μείγμα. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε.
6. Προσθέστε το βούτυρο, τα καρύδια πεκάν και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε.
7. Στρώστε το μείγμα πάνω από την κρύα ζύμη και ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
8. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει, πασπαλίστε με το κακάο, κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: μπάρες με μαρμελάδα από εσπεριδοειδή

Γλυκό: υπέροχες μπάρες λεμονιού

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ