Εύκολες τάρτες μήλου με φύλλο κρούστας

Μια λεπτή τάρτα με φύλλο κρούστας, μήλα, αμύγδαλα και καρύδα σε ένα γλύκισμα χωρίς πολλές θερμίδες.

Υλικά
4 φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα φρούτων
2 κόκκινα μήλα
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι (40 γραμμάρια) νιφάδες αμυγδάλου
1/3 του φλιτζανιού (25 γραμμάρια) τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
2. Ψεκάστε ένα φύλλο κρούστα με ελαιόλαδο και καλύψτε το με ένα άλλο. Ξαναψεκάστε και διπλώστε στα τέσσερα. Θα έχετε ένα μακρύ παραλληλόγραμμο. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
3. Ψεκάστε πάλι με ελαιόλαδο και στρώστε μαρμελάδα πάνω στα φύλλα.
4. Ξεφλουδίστε και βγάλτε τα κουκούτσια από τα μήλα. Κόψτε τα στα τέσσερα και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές φέτες. Στρώστε τις φέτες στο κέντρο των φύλλων καλύπτοντας την μία με την άλλη. Ψήστε για 5 λεπτά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.
5. Στο μεταξύ χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε τις νιφάδες αμυγδάλου και την τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε. Βγάλτε τις νιφάδες και την τριμμένη καρύδα από το μείγμα και ρίξτε τα πάνω από τα ψημένα μήλα πετώντας το περισσευούμενο αυγό.
6. Ψήστε τις τάρτες σας για άλλα 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα (αν χρειαστεί καλύψτε τις άκρες με αλουμινόχαρτο για να μην σας παραψηθούν). Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: τάρτα μήλου με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Γλυκό: charlotte με μήλα και βερίκοκα

Γλυκό: αχλάδια με βούτυρο και αμύγδαλα

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ