Εύκολη τάρτα αχλαδιών με σφολιάτα

Μια εύκολη στην παρασκευή τάρτα με βάση από φύλλο σφολιάτας και λαχταριστή γεύση αχλαδιών.

Υλικά
30 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Αχλάδια κομμένα σε φέτες ή φέτες αχλαδιού από κονσέρβα στραγγισμένα
1 φύλλο σφολιάτας αποψυγμένο εν μέρει

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα τάρτας βάθους τεσσάρων εκατοστών και διαμέτρου είκοσι. Στρώστε τη με αντικολλητικό χαρτί.
2. Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό στο μέσο της ισχύς. Ανακατέψτε και ξαναβάλτε το στα μικροκύματα για άλλα τριάντα δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα σας να γίνει ομαλό.
3. Χύστε το μείγμα στη φόρμα και τακτοποιήστε τις φέτες αχλαδιού όπως σας αρέσει (καλύτερα περιστροφικά καλύπτοντας τα αχλάδια το ένα με το άλλο).
4. Με τη φόρμα ως οδηγό κόψτε τη σφολιάτα στο κατάλληλο σχήμα και καλύψτε τα αχλάδια πατώντας τη ζύμη ελαφρά στις άκρες της φόρμας.
5. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι η ζύμη να φουσκώσει ελαφρά και να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Γυρίστε την τάρτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε με παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: τάρτα φρούτων με μασκαρπόνε

Γρήγορες τάρτες μήλου σε ψωμάκια brioche

Εύκολες τάρτες μήλου με φύλλο κρούστας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ