Γρήγορο «μιλφέιγ» με κρέμα και μούρα

Γρήγορο «μιλφέιγ» με κρέμα και μούρα

Ένα υπέροχο γλύκισμα που θυμίζει μιλφέιγ με πλούσια γεύση μούρων και κρέμας ανγκλέζ.

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας (25 x 25 εκατ.)
1 χτυπημένο αυγό
110 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
300 γραμμάρια φρέσκα ή καταψυγμένα ανάμεικτα μούρα (βατόμουρα,, μύρτιλλα, cranberries κ.ο.κ.)
Ζεστή κρεμ ανγκλέζ

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι.
2. Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα τρίγωνα και βουρτσίστε τα με το αυγό. Βάλτε τα στο ταψί και ψήστε τα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
3. Εν τω μεταξύ βάλτε 60 ml (1/4 του φλιτζανιού) νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Ανεβάστε τη θερμοκρασία στο υψηλό και βράστε για άλλα 1-2 λεπτά.
4. Προσθέστε τα μούρα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει λίγο.
5. Τοποθετήστε ένα τρίγωνο σφολιάτας σε ένα πιάτο και από πάνω βάλτε μερικές κουταλιές ζεστή κρέμα ανγκλέζ (δείτε πως παρασκευάζεται εδώ). Περιχύστε με μια-δυο κουταλιές από το μείγμα με τα μούρα και σκεπάστε με το δεύτερο τρίγωνο σφολιάτας. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: cobbler με βύσσινα

Γλυκό: εύκολη πίτα με φράουλες και μούρα

Γλυκό: crumble με μήλα και μούρα