Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Μια συνταγή για μπισκότα που θα συνοδεύσουν άψογα το τσάι σας.

Με την ιδιαίτερη γεύση των φιστικιών Αιγίνης, αυτά τα μπισκότα είναι υπέροχα.

Υλικά
2 φλιτζάνια απλό, κοσκινισμένο αλεύρι
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
3 ελαφρώς χτυπημένα αυγά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και τα φιστίκια.
3. Προσθέστε τα αυγά και το ροδόνερο και δουλέψτε με τα χέρια σας τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Ζυμώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίστε μια στρογγυλή λωρίδα ζύμης, πατήστε τη ελαφρά και τοποθετήστε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για μισή ώρα, βγάλτε το γλυκό σας από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
5. Κόψτε τη ψημένη λωρίδα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και στρώστε τες στο ταψί.
6. Ψήστε για άλλα 15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα σας να γίνουν τραγανά.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: μυρωδάτα μπισκότα με μήλο και μπαχαρικά

Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού με κανέλα

Γλυκό: κουλουράκια με σταφίδες και κανέλα