Πεντανόστιμο κέικ με μύρτιλα

Γιαούρτι και μπλε μούρα σε έναν υπέροχο συνδυασμό.

Μια υπέροχη συνταγή για κέικ με βατόμουρα.

Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα blueberries (μπλε μούρα, μύρτιλα)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες, ελαφρύ μείγμα.
3. Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
4. Κοσκινίστε το απλό αλεύρι πάνω από το μείγμα. Ανακατέψτε να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε το μισό γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε πάλι. Επαναλάβετε με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το γιαούρτι.
5. Απλώστε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίστε με τα μύρτιλα. Πιέστε τα ελαφρά και ψήστε για 50 λεπτά (καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί για να μην καεί).
6. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι αν προτιμάτε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: cobbler με βύσσινα

Γλυκό: crumble με μήλα και μούρα

Γλυκό: απολαυστικό σορμπέ από μύρτιλα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ