Μυρωδάτη μηλόπιτα με κανέλα

Μια συνταγή για υπέροχη μηλόπιτα.

Το μήλο και η κανέλα είναι από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά ζευγάρια.

Υλικά

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο (φυτικό)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για τη γέμιση:
1 κιλό μήλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
1. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με τη ζάχαρη και το baking powder σε ένα μπολ. 2. Προσθέστε το βούτυρο, τον κρόκο αυγού και το κονιάκ και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Βάλτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 25 λεπτά.
3. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να έχετε ένα χοντρό φύλλο. Βουτυρώστε ένα μικρό ταψάκι και απλώστε τη ζύμη μέχρι να καλύψει και τα πλάγια του ταψιού. Τρυπήστε την με ένα πιρούνι σε διάφορα μέρη και βάλτε τη σε φούρνο μέτριας θερμοκρασίας. Σιγοψήστε τη μέχρι να ροδίσει.
4.Χτυπήστε το ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει μαρέγκα.
5. Πλύνετε, καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε χοντρές φέτες. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα καλά με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη μαρέγκα.
6. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και στρώστε πάνω στη ζύμη τα μήλα. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και ραντίστε από πάνω.
7. Βάλτε το γλυκό σας σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 20-30 λεπτά. Σερβίρετε τη μηλόπιτά σας ζεστή ή και κρύα.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: cobbler με βύσσινα

Λαχταριστές τηγανίτες με μήλο

Γλυκό: εύκολη πίτα με φράουλες και μούρα

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ