Κέικ με αμύγδαλα και λικέρ αμυγδάλου

Κέικ με αμύγδαλα και λικέρ αμυγδάλου

Ένα υπέροχο γλυκό με πλούσια γεύση αμυγδάλου.

Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή για υπέροχο, «μεθυσμένο» κέικ με αμύγδαλα.

Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι (215 γραμμάρια) ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού (185 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού (80 ml) λικέρ amaretto
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει
1/2 φλιτζάνι (55 γραμμάρια) τριμμένη αμυγδαλόψιχα
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες αμυγδάλων

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τις βάσεις και τα πλαϊνά από δύο ορθογώνιες φόρμες για κέικ διαστάσεων 10 x 20 εκατοσ.
2. Με το μίξερ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα πηχτό ομοιογενές μείγμα.
3. Προσθέστε το λάδι και το λικέρ και ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν καλά.
4. Προσθέστε το αλεύρι και την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε καλά.
5. Μοιράστε το μείγμα στις δύο φόρμες και πασπαλίστε με τις νιφάδες αμυγδάλων. Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι τα κέικ σας να ροδίσουν.
6. Αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφορμάρετέ τα. Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκα φρούτα.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ αμυγδάλων με πορτοκάλι

Γλυκό: αχλάδια με βούτυρο και αμύγδαλα

Γλυκό: κέικ σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας και ουίσκι