Πρωτότυπα τρουφάκια με βερίκοκα και πορτοκάλι

Πρωτότυπα τρουφάκια με βερίκοκα και πορτοκάλι

Μια ιδιαίτερη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Δοκιμάστε να φτιάξετε φρουτώδη τρουφάκια με αυτήν την πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή.

Υλικά
12 μπισκότα σαβαγιάρ
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
Λεπτοτριμμένη φλούδα 1 πορτοκαλιού
1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα βερίκοκο
1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Σπάστε σε κομμάτια τα μπισκότα και δουλέψτε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν τρίμματα.
2. Βάλτε τα τρίμματα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα βερίκοκα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα βερίκοκο και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
3. Βάλτε το κακάο σε ένα ρηχό πιάτο. Με τα χέρια σας βρεγμένα φτιάξτε ένα στρογγυλό μπαλάκι με δύο κουταλάκια του γλυκού από τη ζύμη και βουτήξτε το στο κακάο. Τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές μπολ και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
4. Βάλτε το μπολ με τα τρουφάκια σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και αφαιρέστε το από το ψυγείο μισή ώρα πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: τρουφάκια με ρούμι και σταφίδες

Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας

Γλυκό: ιδιαίτερα «τρουφάκια» λευκής σοκολάτας