Ψημένες κρέμες με μούρα

Ψημένες κρέμες με μούρα

Ένα υπέροχο ζεστό γλύκισμα.

 

Ένα ψημένο επιδόρπιο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια με πλούσια κρέμα και μούρα.

Υλικά
400 γραμμάρια πλυμένα και καθαρισμένα μούρα (σμέουρα, μύρτιλλα, φράουλες, cranberries κ.ο.κ.)
375 ml κρέμα γάλακτος
1 κλωναράκι βανίλιας ανοιγμένο στη μέση
5 κρόκοι αυγού
100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ανακατέψτε τα μούρα σε ένα μεγάλο κεραμικό μπολ και μοιράστε τα σε έξι οβάλ πυρίμαχα μπολ. Τοποθετήστε τα μπολ πάνω σε ένα βαθύ ταψί.
3. Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας και βγάλτε το κλωναράκι της βανίλιας από το μείγμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ξύστε τους σπόρους της βανίλιας και ρίξτε τους στην κρέμα. Πετάξτε το κλωναράκι.
4. Χτυπήστε μαζί τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέστε το ζεστό μείγμα κρέμας και συνεχίστε το χτύπημα. Περάστε το μείγμα από ένα λεπτό κόσκινο σε μια καθαρή κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει η κρέμα ελαφρώς.
5. Μοιράστε το μείγμα στα μπολάκια και ρίξτε άφθονο βραστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει σε ύψος το μισό από τα φορμάκια.
6. Ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι τα γλυκά σας να πήξουν. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τα φορμάκια από το ταψί. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο crumble με φρούτα και λίγες θερμίδες

Γλυκό: crumble με δημητριακά, μήλα και βατόμουρα με παγωτό κανέλα

Πεντανόστιμο κέικ με μύρτιλα