Λαχταριστές ατομικές μηλόπιτες

Μήλο, σφολιάτα και μαρμελάδα βερίκοκο σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

 

Αν κανονίσατε κάποιο δείπνο σπίτι σας τελευταία στιγμή, αλλά δε θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα, ούτε να ξεδιπλώσετε το ταλέντο της Martha Stewart για να εντυπωσιάσετε, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε αυτές τις μηλόπιτες, που δε θέλουν ούτε κόπο, ούτε χρόνο.

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας αποψυγμένο
2 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση
1. Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια 30 x 30 εκατοσ. και κόφτε το σε εννέα τετράγωνα.
2. Τρυπήστε με ένα πιρούνι τη ζύμη τις σφολιάτας.
3. Βάλτε από μια κουταλιά μαρμελάδας σε κάθε τετράγωνο και απλώστε τη.
4. Απλώστε τις φέτες μήλου από πάνω δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο σχέδιο της αρεσκείας σας.
5. Αναμείξτε σε ένα μπολ καλά τη ζάχαρη με την κανέλα.
6. Τοποθετείστε τα μηλοπιτάκια σε λαδόκολλα είτε σε ένα ταψάκι και πασπαλίστε τα μήλα με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
7. Ψήστε τις μηλόπιτες για 10-12 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι τα μήλα με τη ζάχαρη να γίνουν τραγανά και να ροδίσει η ζύμη.
8. Πασπαλίστε με σταφίδες, φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένη ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα, είτε με οτιδήποτε άλλο σας έρχεται στο μυαλό.
9. Συνοδεύστε με παγωτό κανέλα, ή βανίλια Μαδαγασκάρης.

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορα και εύκολα πιτάκια μήλου και κανέλας

Μυρωδάτη μηλόπιτα με κανέλα

Σκεπαστή μηλόπιτα

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ