Τηγανίτες με γεύση μπανάνας και αμυγδάλου

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, για όταν νιώθετε ξαφνικές υπογλυκαιμίες.

Την επόμενη φορά που θα επιθυμήσετε κάτι γλυκό, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτές τις τηγανίτες με υπέροχη γεύση μπανάνας.

Υλικά
2 μεγάλες (περίπου 200 γραμμάρια η καθεμιά) ώριμες μπανάνες, λιωμένες σε πουρέ
30 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) αμυγδαλόσκονη
1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 μεγάλη (περίπου 200 γραμμάρια) ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση
1. Συνδυάστε τον πουρέ μπανάνας, την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε καλά. Αν το μείγμα σας είναι πολύ νερουλό προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μοιράστε τη ζύμη σας σε τέσσερις μερίδες και ρίξτε τες στις άκρες του τηγανιού αφήνοντας χώρο για να μην ενωθούν μεταξύ τους (αν το τηγάνι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο, τηγανίστε τες ξεχωριστά). Μαγειρέψτε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
3. Μοιράστε τες σε πιάτα σερβιρίσματος, στολίστε τες με την κομμένη μπανάνα και περιχύστε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστοί μικροί λουκουμάδες

Αυθεντικές γαλλικές κρέπες με άρωμα βανίλιας

Λαχταριστές τηγανίτες με μήλο

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ