Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας.

Βυθιστείτε σε ένα απολαυστικό ταξίδι σοκολάτας με αυτό το κέικ.

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη
1/3 του φλιτζανιού γάλα
1 φλιτζάνι «ψιλή» ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
150 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 23 εκατοστών διαμέτρου. Στρώστε της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να ξεκουραστεί.
3. Συνδυάστε τη σοκολάτα και το γάλα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Τοποθετήστε το πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήσετε τη βάση του μπολ να ακουμπήσει το νερό). Ζεστάνετε έτσι το μείγμα σας ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ. Αφαιρέστε το μπολ από τα φωτιά και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
5. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν έναν στο μείγμα σοκολάτας χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
6. Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα σοκολάτας και μαλακά ανακατέψτε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μαλακά. Προσθέστε τα βατόμουρα και ανακατέψτε πάλι ελαφρά.
7. Με ένα κουτάλι χύστε το μείγμα στη φόρμα σας και ψήστε για 15 λεπτά μέχρι το κέικ να φουσκώσει. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήστε για άλλα 50 λεπτά. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει εντελώς μες στη φόρμα (μπορεί να σας «κάτσει» στο κέντρο, αλλά μην ανησυχήσετε).
8. Ξεφορμάρετέ το σε μια πιατέλα και διακοσμήστε το με νιφάδες σοκολάτας και φρέσκα βατόμουρα, ή με σκόνη κακάο. Σερβίρετέ το αν θέλετε με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή τυρί μασκαρπόνε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

Κεκάκια σοκολάτας με 3 υλικά

Υπέροχο κέικ με γιαούρτι και βερίκοκα