Γιαούρτι με σιροπιαστά μύρτιλλα

Γιαούρτι με σιροπιαστά μύρτιλλα

Εάν εύκολο γλύκισμα χωρίς πολλές θερμίδες.

 

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κουλί και συνοδεύστε το γιαούρτι σας. Μπορείτε μάλιστα να φυλάξετε τη σως στο ψυγείο για 5 ήμερες.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας «ψιλή» ζάχαρη
300 γραμμάρια κατεψυγμένα μύρτιλλα
1 κουταλάκι του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τη ζάχαρη, τα μύρτιλλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας για 8 λεπτά περίπου μέχρι να σιροπιάσει το μείγμα σας. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει.
2. Μοιράστε το γιαούρτι σε οκτώ μπολ της αρεσκείας σας και από πάνω γαρνίρετε με τζ σιροπιασμένα κρύα μύρτιλλα.

Διαβάστε επίσης:

Απολαυστικό σορμπέ από μύρτιλλα

Γρήγορο crumble με μήλα, μπλε βατόμουρα, αμύγδαλα και φιστίκια

Πεντανόστιμο κέικ με μύρτιλλα