Κέικ με καραμελωμένα μήλα

Κέικ με καραμελωμένα μήλα

Μήλα και καραμέλα μπερδεύονται σε ένα γλυκό συνδυασμό που θα σας ξετρελάνει.

 

Ένα λαχταριστό κέικ με μήλα και καραμελωμένη επίστρωση ακολουθώντας μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά.

Υλικά
1 και 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό
2 κίτρινα μήλα (Γκόλντεν), καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Στρώστε στη βάση και στις πλευρές της αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το ζεστό νερό ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Αυξήστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήστε το σιρόπι σας να βράσει απαλά για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Χύστε την καραμέλα στη φόρμα σας και τακτοποιήστε τις φέτες επικαλύπτοντας τη μία με την άλλη σε ένα κυκλικό μοτίβο.
3. Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Με ένα μίξερ χτυπήστε τα υλικά σας μέχρι το μείγμα σας να πήξει και να ομογενοποιηθεί. Κοσκινίστε τα αλεύρια πάνω από το μείγμα σας και με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα σας πάνω από τα μήλα στη φόρμα.
4. Ψήστε το κέικ σας για 50-55 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα και ξεφορμάρετέ το σε ένα πιάτο. Σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο περιχυμένο με κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Νόστιμο κέικ μπανάνας με γλάσο τυριού