Υπέροχα καραμελωμένα πορτοκάλια

Μια πολύ εύκολη συνταγή με μόλις 4 υλικά.

 

Λίγο πριν η άνοιξη μπει για τα καλά, δοκιμάστε φέτες πορτοκαλιού αρωματισμένες με γλυκάνισο και περιχυμένες με καραμέλα.

Υλικά
6 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς τη λευκή τους ψίχα και κομμένα σε λεπτές φετές
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
430 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) «ψιλή» ζάχαρη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τις φέτες από τα πορτοκάλια, χωρίς να επικαλύπτουν η μία την άλλη, σε δύο μεγάλα πυρίμαχα σκεύη. Βάλτε από ένα αστεροειδή γλυκάνισο σε κάθε σκεύος.
2. Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Με ένα μούσκεμο πινέλο (από αυτά που χρησιμοποιείτε για να απλώσετε αυγό σε ζύμη) βουρτσίστε απαλά τις πλευρές της κατσαρόλας για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε ίχνος κρυστάλλων ζάχαρης που δεν έχουν λιώσει. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και αφήστε το σιρόπι σας να βράσει. Μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε για 15-20 λεπτά μέχρι η καραμέλα σας να δέσει και να αποκτήσει χρυσό χρώμα.
3. Χύστε την καραμέλα πάνω από τα πορτοκάλια. Αφήστε τα για 1 ώρα να ποτίσουν καραμέλα. Μοιράστε τα σε πιάτα και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστό κέικ καραμέλας

Κέικ με καραμελωμένα μήλα

Κρέμες πορτοκαλιού με επικάλυψη καραμέλας

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ