Καραμελωμένες τηγανιτές μπανάνες

Καραμελωμένες τηγανιτές μπανάνες

Ένα εύκολο και γρήγορο γλύκισμα με άρωμα καραμέλας.

Συνδυάστε το γλυκό σας με μια μπάλα παγωτό βανίλια και απολαύστε.

Υλικά
60 γραμμάρια βούτυρο
4 μπανάνες ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τις μπανάνες, γυρίζοντάς τες περιστασιακά, για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρετέ τες σε ένα πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη στο τηγάνι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 έως 3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέστε την κρέμα. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να έχετε μια πηκτή σάλτσα.
3. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύστε με την σάλτσα και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Καραμελωμένες μπανάνες με παγωτό βανίλια

Νόστιμο κέικ μπανάνας με γλάσο τυριού

Τηγανίτες με γεύση μπανάνας και αμυγδάλου