Καραμελωμένες φέτες ανανά

Καραμελωμένες φέτες ανανά

Φέτες ανανάς συνοδευμένες με παγωτό λεμόνι και φρέσκια πούλπα φρούτων του πάθους.

 

Βυθιστείτε σε μια γευστική τροπική εξερεύνηση.

Υλικά
1/2 φρέσκος ανανάς ξεφλουδισμένος και κομμένος σε 8 φέτες πάχους 1 εκατοστού
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
20 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρύδας (Malibu)
4 κουταλιές παγωτό λεμόνι
Φρέσκια πούλπα φρούτων του πάθους

Εκτέλεση
1. Ψεκάστε τις δύο πλευρές του ανανά με τη ζάχαρη. Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις φέτες ανανά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το Malibu και αφήστε τις φέτες να βράσουν. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
2. Μοιράστε τον ανανά σε πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύστε με τους χυμούς που έχουν μείνει στο τηγάνι. Σερβίρετε με μια κουταλιά παγωτό λεμόνι και πούλπα φρούτων του πάθους.

Διαβάστε επίσης:

Καραμελωμένες τηγανιτές μπανάνες

Λαχταριστό κέικ καραμέλας

Υπέροχα καραμελωμένα πορτοκάλια