Κομπόστα μήλων με ροζέ κρασί

Μήλα μαγειρεμένα με ροζέ κρασί και σερβιρισμένα με γιαούρτι.

 

Ένα πρωτότυπο γλύκισμα με μήλα κομπόστα με ροζέ κρασί.

Υλικά
500 ml (2 φλιτζάνια) ροζέ κρασί
500 γραμμάρια κατεψυγμένα κόκκινα βατόμουρα, αποψυγμένα
215 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) «ψιλή» ζάχαρη
4 μεγάλα πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς πυρήνα και κομμένα στα τέσσερα
500 γραμμάρια γιαούρτι

Εκτέλεση
1. Βάλτε το κρασί και τα βατόμουρα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι τα βατόμουρα να μαλακώσουν.
2. Στραγγίξτε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ, πιέζοντας τα βατόμουρα απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό. Πετάξτε την πούλπα.
3. Ξαναζεστάνετε το μείγμα με το ροζέ κρασί στην κατσαρόλα πάνω από μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και τα μήλα και μαγειρέψτε για 12-15 λεπτά. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει.
4. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης:

Eύκολη εκδοχή κομπόστας

Κομπόστα μήλων και αχλαδιών με μέλι

Ψημένη κομπόστα φρούτων

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ