Ισπανικά churros με σοκολάτα

Ισπανικά churros με σοκολάτα

Ένα ισπανικό γλύκισμα περιχυμένο με σοκολάτα.

Σκεφτείτε τις δικές μας τηγανίτες περιχυμένες με σοκολάτας και απολαύστε ισπανικά churros με σοκολάτα.

Υλικά
250 ml (1 φλιτζάνι) νερό
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 ελαφρώς χτυπημένα αυγά
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
80 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, κομματιασμένη
250 ml (1 φλιτζάνι) γάλα

Εκτέλεση
1. Συνδυάστε το νερό και το βούτυρο σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι και αφήστε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
2. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά και η ζύμη ξεκολλάει από τις πλευρές του τηγανιού. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Βάλτε τη ζύμη σας σε ένα κορνέ με κατσαρό ακροφύσιο διαμέτρου 2 εκατοστών.
4. Προσθέστε αρκετό λάδι (να φτάσει σε ύψος τα 6 εκατοστά) σε μια βαθιά κατσαρόλα. Όταν το λάδι κάψει σε μέτρια φωτιά (180 βαθμούς περίπου) ρίξτε με το κορνέ σας 4 κομμάτια ζύμης (10 εκατοστών μήκους το καθένα χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόβετε στο τέλος κάθε κομματιού) στο καυτό λάδι. Τηγανίστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και με μια τρυπητή κουτάλα βάλτε τα τηγανισμένα churros σας σε ένα επενδεδυμένο με χαρτί κουζίνας πιάτο. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη σας.
5. Στο μεταξύ συνδυάστε τη σοκολάτα με το γάλα σε ένα μετρίου μεγέθους κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι ομοιογενές.
4. Τακτοποιήστε τα churros σε μια πιατέλα και σερβίρετέ τα μαζί με τη σάλτσα σοκολάτας.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με ζάχαρη και λεμόνι

Καραμελωμένες τηγανιτές μπανάνες

Τηγανίτες με γεύση μπανάνας και αμυγδάλου