Αυθεντικό ψημένο cheesecake βανίλιας

Αυθεντικό ψημένο cheesecake βανίλιας

Η κλασική αμερικάνικη συνταγή για cheesecake με αρωματισμένη κρέμα βανίλιας.

Κρεμώδες, απαλό και με διακριτική γεύση βανίλιας σε αυτό το cheesecake είναι δύσκολο να αντισταθείτε.

Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
140 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
500 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμάρια γιαούρτι
155 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) «ψιλή» ζάχαρη
3 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Στρώστε τη βάση και τις πλευρές μιας στρογγυλής φόρμας με τάσι διαμέτρου 22 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίστε τα. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στρώστε το μείγμα των μπισκότων πάνω στη στρωμένη βάση και τις πλευρές της φόρμας και πιέστε καλά. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη φόρμα σας στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει και να σφίξει.
3. Εν τω μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τοποθετήστε το τυρί σε μορφή κρέμας, το γιαούρτι και τη «ψιλή» ζάχαρη στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε και πάλι.
4. Χύστε το μείγμα του τυριού και στρώστε το πάνω από την έτοιμη βάση. Ψήστε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να πήξει. Αφήστε το cheesecake σας στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη να κρυώσει εντελώς. Βάλτε το στο ψυγείο για 4 να κρυώσει. Πασπαλίστε το cheesecake με άχνη ζάχαρη, ξεφορμάρετέ το, κόψτε το σε μερίδες και σερβίρετέ το με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκα βατόμουρα.

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας

Cheesecake με βατόμουρα

Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και φιστίκια Αιγίνης