Λαχταριστοί λουκουμάδες με μπανάνα περιχυμένοι με sauce καραμέλας

Μπανάνα, καρύδα και καραμέλα σε ένα υπέροχο γευστικό συνδυασμό.

 

Τηγανισμένα κομμάτια μπανάνας τυλιγμένα σε κουρκούτι, πασπαλισμένα με νιφάδες καρύδας και περιχυμένα με σάλτσα καραμέλας σε ένα υπέροχο γλύκισμα.

Υλικά
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
500 ml (2 φλιτζάνια) σόδα
85 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) νιφάδες καρύδας
750 ml (3 φλιτζάνια) φυστικέλαιο
3 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ χοντρές φέτες

Για τη σάλτσα καραμέλας
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση
1. Για να φτιάξετε τη σάλτσα καραμέλας, ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, την κρέμα και το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, και τη σόδα σε ένα μπολ. Προσθέστε τα 500 ml σόδας και ανακατέψτε καλά.
3. Σε δύο ξεχωριστά πιάτα απλώστε απλό αλεύρι και τις νιφάδες καρύδας.
4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι στους 180 βαθμούς. Βουτήξτε τρία κομμάτια μπανάνας στο αλεύρι. Τινάξτε να φύγει η περίσσια. Βουτήξτε τους λουκουμάδες σας στο κουρκούτι και μετά στις νιφάδες καρύδας. Προσεκτικά ρίξτε τους στο ζεστό λάδι και τηγανίστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τους από το τηγάνι και μεταφέρετέ τους σε ένα πιάτο όπου έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Επαναλάβετε και με τις υπόλοιπες μπανάνες (άλλες 2-3 τηγανιές θα σας βγουν).
5. Πασπαλίστε τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη, συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύστε με σάλτσα καραμέλας.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανίτες με γεύση μπανάνας και αμυγδάλου

Λαχταριστοί μικροί λουκουμάδες

Αυθεντικές γαλλικές κρέπες με άρωμα βανίλιας

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ