Σπιτικό παγωτό με φουντούκια, αρωματισμένο με καφέ και σοκολάτα

Σπιτικό παγωτό με φουντούκια, αρωματισμένο με καφέ και σοκολάτα

Μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό με καβουρδισμένα φουντούκια και άρωμα καφέ και σοκολάτας.

 

Ξεκινήστε την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού με μια άκρως δροσερή συνταγή.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
1/2 φλιτζάνι σοκολάτα ρόφημα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ espresso
1/2 φλιτζάνι «ψιλή» ζάχαρη
4 φλιτζάνια γάλα
1/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Συνδυάστε το κορνφλάουρ, τη σκόνη σοκολάτας, τον καφέ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σταδιακά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά (προσέξτε να μην βράσει). Απομακρύνετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέστε στο μείγμα τα φουντούκια. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει για 20 λεπτά.
2. Χύστε το μείγμα σε ένα μπολ χωρητικότητας 8 φλιτζανιών. Βάλτε το μπολ σας στην κατάψυξη για 1 ώρα μέχρι το μείγμα σας να αρχίσει να παγώνει γύρω από τις άκρες.
3. Μεταφέρετε το παγωμένο σας μείγμα σε ένα καθαρό μπολ και χτυπήστε με το μίξερ για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει.
4. Επιστρέψτε το παγωτό στο προηγούμενο μπολ σας και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες 4 φορές και μετά βάλτε το παγωτό σας στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον ή μια ολόκληρη νύχτα. Σερβίρετε γαρνίροντας με καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα φουντούκια.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό σοκολάτα αρωματισμένο με κανέλα

Πρωτότυπο παγωτό καρύδας με μοσχολέμονο

Παγωτό γιαούρτι με τρία εσπεριδοειδή