Πάβλοβα με cranberries

Πάβλοβα με cranberries

Λαχταριστά κόκκινα berries πάνω σε χτυπημένη κρέμα σε μια τραγανή βάση μαρέγκας.

 

Ένα υπέροχο γλύκισμα που δεν μπορείτε να του αντισταθείτε.

Υλικά
4 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
6 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
1 και 1/3 του φλιτζάνια «ψιλή» ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κονσέρβα 425 γραμμαρίων κομπόστα cranberries σε σιρόπι
55 γραμμάρια (1/4 φλιτζανιού) «ψιλή» ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
300 ml κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα 48-60% σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σχεδιάστε με μολύβι πάνω σε χαρτί ψησίματος έναν κύκλο διαμέτρου 24 εκατοστών. Βάλτε το χαρτί ψησίματος με το σημάδι σας από κάτω πάνω σε ένα ταψί. Πασπαλίστε τον κύκλο σας με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια και την κρέμα ταρτάρ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε την «ψιλή» ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά χτυπώντας συνεχώς μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να έχετε ένα μείγμα πηκτό και γυαλιστερό. Προσθέστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές του γλυκού κορνφλάουρ μαζί με την τελευταία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το ξίδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
4. Με ένα κουτάλι απλώστε τη μαρέγκα σας πάνω στο χαρτί ψησίματος μέσα στον κύκλο που έχετε σχεδιάσει (λίγο περισσότερο μείγμα στο κέντρο του κύκλου. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και ψήστε τη μαρέγκα σας για 75-90 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να στεγνώσει. Σβήστε τον φούρνο, ανοίξτε την πόρτα του και αφήστε τον να κρυώσει τελείως (η πάβλοβά σας μπορεί να κάτσει λίγο).
5. Στραγγίστε τα cranberries και κρατήστε το σιρόπι τους. Συνδυάστε το σιρόπι, τη ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τα cranberries και ανακατέψτε. Αφήστε για 10 λεπτά το μείγμα σας να κρυώσει.
6. Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές.
7. Σύρετε την πάβλοβα σε μια πιατέλα, απλώστε της από πάνω την χτυπημένη κρέμα και στολίστε την με ένα κουτάλι με το μείγμα των cranberries και σερβίρετε αμέσως (μπορεί να σας περισσέψει τόσο κρέμα, όσο και cranberries, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η παρουσία τους, οπότε δοκιμάστε να φτιάξετε δύο ή και περισσότερες βάσεις για πάβλοβα).

Διαβάστε επίσης:

Mousse μαύρης σοκολάτας με λικέρ πορτοκάλι

Κέικ εσπεριδοειδών με γλάσο λευκής σοκολάτας

Γεμιστή πίτα με μήλα και φραγκοστάφυλα