Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού

Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού

Το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού θα δώσει υπέροχη γεύση στις κλασικές γαλλικές κρέπες.

Με απλά υλικά που έχετε στο ντουλάπι σας φτιάξτε λαχταριστές κρέπες.

Υλικά
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) απλό κοσκινισμένο αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 και 1/4 του φλιτζανιού (310ml) γάλα
15 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για τη sauce πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
2/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
20 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Cointreau

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα και κάντε τους μια τρύπα στη μέση.
2. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ρίξτε το μείγμα του γάλακτος στο «φρεάτιο» που φτιάξατε στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή, μαλακή ζύμη.
4. Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Ζεστάνετε ένα τηγάνι για κρέπες ή ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώστε το ελαφρά και ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη. Κουνήστε το τηγάνι σας να απλώσει η ζύμη και ψήστε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε την ψημένη κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη, ομοίως.
6. Στο μεταξύ βάλτε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέση της ισχύς του (50%) για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λεπτό, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
7. Μαγειρέψτε στα μικροκύματα σε πλήρη ισχύ για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά μέχρι η sauce σας να πήξει. Προσθέστε το Cointreau και ανακατέψτε.
8. Σερβίρετε τις κρέπες περιχυμένες με τη sauce πορτοκαλιού μαζί με μια μπάλα παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Pancakes με σιροπιαστές φράουλες

Τηγανίτες μήλου με κανέλα

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μπανάνα περιχυμένοι με sauce καραμέλας