Κρέπες με τυρί μασκαρπόνε και σύκα

Μια διαφορετική συνταγή για γλυκές κρέπες.

Καραμελωμένα σύκα αγκαλιάζουν το μασκαρπόνε πάνω σε ζεστές, φρεσκοψημένες κρέπες σε ένα μοναδικό γλύκισμα.

Υλικά
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) απλό κοσκινισμένο αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 και 1/4 του φλιτζανιού (310ml) γάλα
15 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
20 γραμμάρια βούτυρο

Για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
8 φρέσκα σύκα, κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (ginger)
100 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα και κάντε τους μια τρύπα στη μέση.
2. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ρίξτε το μείγμα του γάλακτος στο «φρεάτιο» που φτιάξατε στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή, μαλακή ζύμη.
4. Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Ζεστάνετε ένα τηγάνι για κρέπες ή ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώστε το ελαφρά και ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη. Κουνήστε το τηγάνι σας να απλώσει η ζύμη και ψήστε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε την ψημένη κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη, ομοίως.
6. Στο μεταξύ για τη γέμιση λιώστε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα σύκα και το ginger και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα σύκα σας.
7. Μοιράστε τις κρέπες σε πιάτα σερβιρίσματος. Γεμίστε τες με τυρί μασκαρπόνε και κουταλιές από το μείγμα σας με τα σύκα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού

Eύκολα κεκάκια με σύκα και καφέ

Yπέροχη μαρμελάδα σύκο

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ