Φλωρεντίνες με σοκολάτα και γλασέ φρούτα

Φρούτα, δημητριακά και σοκολάτα συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το υγιεινό γλύκισμα.

Η κλασική συνταγή σας για φλωρεντίνες αμυγδάλου συνδυασμένες με γλασέ φρούτα, δημητριακά και μαύρη σοκολάτα.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
2 φλιτζάνια δημητριακά (cornflakes)
100 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλων
100 γραμμάρια ψιλοκομμένο κεράσια γλασέ
2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα ζαχαρωμένα κομματάκια φλούδας φρούτων (mixed peel)
2/3 του φλιτζανιού ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
250 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε σε 2 μεγάλα ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις σταφίδες, τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, τα κεράσια γλασέ, τις ανάμεικτες φλούδες φρούτων και το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα. Απλώστε κουταλιές από το μείγμα σας πάνω στα στρωμένα ταψιά αφήνοντας μεταξύ τους χώρο. Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και αφήστε στη συνέχεια τις φλωρεντίνες σας να κρυώσουν.
3. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια απλώστε τη στο πίσω μέρος των φλωρεντινών σας. Με ένα πιρούνι κάντε κυματιστά σχέδια και αφήστε τις φλωρεντίνες σας ανάποδα να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μπανάνα περιχυμένοι με sauce καραμέλας

Μπάρες με σοκολάτα και αμύγδαλα

Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ