Παγωμένες mousse σοκολάτας

Παγωμένες mousse σοκολάτας

Έξι υλικά σε πέντε βήματα συνδυάζονται εύκολα σε ένα παγωμένο σοκολατένιο γλύκισμα.

 

Το αγαπημένο σας σοκολατένιο γλυκό στην πιο παγωμένη του εκδοχή.

Υλικά
60 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ πορτοκάλι
2 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ελαφρά δύο φορμάκια ή μπολ χωρητικότητας 3/4 του φλιτζανιού το καθένα. Απλώστε στη βάση και στα πλαϊνά από τα φορμάκια διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας αρκετή να προεξέχει.
2. Βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ. Βάλτε το μπολ σας στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να το σκεπάσετε και μαγειρέψτε για 3 λεπτά στο 50% της ισχύς φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε λεπτό το μείγμα σας με ένα μεταλλικό κουτάλι. Όταν γίνει ομοιογενές αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
3. Προσθέστε το λικέρ και τους κρόκους των αυγών στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά καλά μαζί.
4. Χτύπησε τα ασπράδια και το αλάτι μαζί σε ένα μικρό μπολ με το μίξερ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το ένα τρίτο από τα χτυπημένα σας ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μαλακά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε μαλακά μέχρι τα δύο μείγματα να ενωθούν. Με ένα κουτάλι μοιράστε το μείγμα σας στα έτοιμα φορμάκια και σκεπάστε με τη διάφανη μεμβράνη που προεξέχει. Βάλτε τα φορμάκια σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες (καλύτερα για μία νύχτα).
5. Ξεφορμάρετε τις mousse σας με τη βοήθεια της διάφανης μεμβράνης και σερβίρετέ τες πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένιες κρέμες με μελωμένες φράουλες

Κέικ με mousse σοκολάτας

Mousse μαύρης σοκολάτας με λικέρ πορτοκάλι