Κέικ με ginger και αμύγδαλα

Κέικ με ginger και αμύγδαλα

Τα κομμάτια από ginger γλασέ κάνουν τη διαφορά σε αυτό το γλύκισμα.

 

Ένα γλυκό ιδανικό για να συνοδέψετε το τσάι σας (αν είστε λάτρης των αγγλικών συνηθειών) ή τον καφέ σας.

Υλικά
175 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
1 αυγό
1 και 1/2 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
100 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα (ginger)
125 γραμμάρια πιπερόριζα (ginger) γλασέ, ψιλοκομμένη
70 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψάκι 18 x 28 εκατοσ. Στρώστε του αντικολλητικό χαρτί.
2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ. Προσθέστε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
3. Προσθέστε την αμυγδαλόσκονη, το τριμμένο ginger και το γλασέ ginger και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα στο έτοιμο ταψάκι και ισιώστε το με μια σπάτουλα ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με τις νιφάδες αμυγδάλου.
4. Ψήστε για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το γλυκό σας και αφήστε το εν συνεχεία να κρυώσει ελαφρά. Ξεφορμάρετέ το, κόψτε το σε ορθογώνια και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι τσάι γιασεμί, αν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι

Σοκολατένιο κέικ περιχυμένο με κρέμα σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ ψυγείου με ξηρούς καρπούς