Υγιεινό crumble με βερίκοκα

Υγιεινό crumble με βερίκοκα

Ένα νόστιμο και υγιεινό γλύκισμα, έτοιμο μέσα σε λιγότερο από μία ώρα.

Δοκιμάστε να φτιάξετε το παρακάτω crumble και όπως είναι ζεστό συνδυάστε το με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.

Υλικά
1 μπάρα δημητριακών, θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
1/4 του φλιτζανιού φυτικό βούτυρο, μαλακωμένο
1 κιλό κομπόστα βερίκοκο, στραγγισμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 6 φλιτζανιών.
2. Συνδυάστε σε ένα μπολ τα θρύμματα της μπάρας, τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα φιστίκια. Προσθέστε το βούτυρο και με τα δάχτυλά σας δουλέψτε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού.
3. Στρώστε τα βερίκοκα στο σκεύος σας και από πάνω πασπαλίστε με το μείγμα των μπισκότων. Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω ελαφρά.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανητό παγωτό σε κρούστα από κέικ

Cobbler με βερίκοκα

Εύκολο crumble με πορτοκάλι και cranberries