Υπέροχο κέικ με καρότο, πορτοκάλι και αμύγδαλα

Μια εύκολη συνταγή για νόστιμο κέικ σε 3 βήματα χρησιμοποιώντας μόνο έναν επεξεργαστή τροφίμων.

 

Καρότα, πορτοκάλι και αμύγδαλα συνταιριάζονται σε έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.

Υλικά
1 πορτοκάλι με τη φλούδα, χοντροκομμένο, χωρίς τα σπόρια
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
155 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
2 αυγά
2 καρότα (περίπου 320 γραμμάρια), αποφλοιωμένα, χοντροτριμμένα
225 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
110 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου βάσης 22 εκατοσ. με λιωμένο βούτυρο. Στρώστε στη βάση και τα πλαϊνά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Βάλτε τα κομμάτια πορτοκαλιού στον επεξεργαστή τροφίμων και ψιλοκόψτε τα. Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπήστε τα στον επεξεργαστή μέχρι να συνδυαστούν καλά μεταξύ τους. Προσθέστε τα καρότα, το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το baking powder και συνεχίστε το χτύπημα.
3. Χύστε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Πασπαλίστε με τις νιφάδες αμυγδάλου και ψήστε στο φούρνο για 70 περίπου λεπτά. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει για 1 ώρα και σερβίρετε με κρέμα σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ καρότου με κανέλα

Νόστιμο κέικ καρότου με γλάσο

Κέικ εσπεριδοειδών με γλάσο λευκής σοκολάτας

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ